Saturday, August 28, 2010

Üle ootuste

26.08 päeva teine pool sujus eriti kenasti. Meelise sõber Janno võttis meid peale, sõidutas linnamööda, aitas ööbimispaika leida. Käisime poes ja siis sõitsime Meelise klassiõe Katrini juurde, sest kõik backpackerite ööbimiskohad olid kinni. Ühte, mida me nägime, ei läheks isegi siis, kui peale makstaks. Diivan oli katki, poroloonijupid vedelesid maas, igalt poolt tilkus vett ja ujutas. Kolm elupõletajat olelesid diivanil õlled näpus. Kõndisime ka 3 nariga toast mööda. Tuba see nüüd ei olnud, pigem seapesa, hullem veel. Elupõletajad juhatasid meid teisele korrusele, seal ilmus uksele üks matsutava suuga hiinaverd noormees, kes ei saanud meid ka kuidagi aidata, „kahjuks“ olid ka seal kõik voodikohad võetud.


Sõitsime Katrini ja Urmase juurde. Nende majas elab veel üks kohalik mees Dan, kelle jutust me väga midagi aru ei saa. Võtab aega selle aktsendiga harjumine veel. Maja on nelja toaga, meie saime omale vaba möbleerimata toa madratsiga. See on luksus kui arvestada teisi võimalusi või siis võimaluste puudust. Maja aias elavad veel kaks suurt toredat koera.

Aias kasvavad palmid, bambused ja kõik muudsugused troopilised puud ja põõsad. Meelise suureks rõõmuks on Danil 2006a 450ne Yamaha krossitsikkel ja rada on majast 2 km kaugusel. Katil ja Urmasel endal on äge suur jeep. Danil pidi veel üks räme 6-liitrine loom olema, V8, aga seda me pole veel näinud.

Õues võib kohata igasuguseid loomi. Siiani populaarseimad on olnud sisalikud ja gekod. Kohe esimesel õhtul oli meil toas suur ämblik, katusel elab opossum ja öösel võis näha ja peopesasuurst prussakat. Meie siis aga magasime. Öösiti akent lahti hoides võib kuulda igasuguseid džunglihelisid, nagu oleks botaanikaaias. Suurt konna nägime ka. Meelis hakkas teda lähedalt pildistama, aga pärast tuli välja, et see on mürgine.

Puude otsas istuvad lihtsalt papagoid, värvilised ja vähem värvilisemad. Kõigile teistele on see nii tavaline, aga meie vahime nagu kaks lolli taevasse. Nad on ilmselt nagu Eestis kajakad, kisavad hirmsasti.

27.08

Üles ärkasime 3.00, sest uni läks ära. Paar tundi olime üleval ja tõusime alles 1 päeval. Sai suurem väsimus ära magatud. Siis võtsime ette pikema 45 min-se rännaku linna. Ilma mütsiteta oli see päris ränk. Käisime Mäkis netis ja õhtul käisime Darwin Festivalil. Tagasi koju ja õhtul vaatasime Kati ja Urmase reisipilte. Aastaga on nad ikka palju näinud ja teinud. Siis tegi Kati pannkooke ja Meelis Urmasega jõid õlle. Uni tuli jälle varakult. Magama saime poole ühest ja tõusime pool kaksteist.

28.08

Täna sõitsid Kati ja Urmas Kakadu Rahvusparki nädalavahetuseks, maja jäi meie päralt. Dan tuleb pärastlõunal. Meelis loodab temaga jutule saada, et krossikaga perutada. 45C-se päikese käes ei ole see vist kõige lihtsam.

Siin on asi nii, et õues päikese käes on sooja 40+ kraadi ja toas vaid 18 kraadi. Toas on külm ja sooja saamiseks peab õue minema, vastupidiselt Eestile.

Õhtu poole plaanime natuke aeda koristada ja koertega mängida. Esmaspäeval võtab Janno meil peale ja läheme Darwinisse, teeme kõik vajalikud asjad ära nagu TFN, mobiilinumber, pangakonto ja viisakleebis. Võib-olla midagi veel. Kui hästi läheb, saame esimestele tööintervjuudele.

Täna ostsin lühikesed püksid ka 50kr-ga, mütse ostsime ka, aga ei leidnud hästi sobivaid. Nädalavahetusel on pangad ja muud tähtsad asjapulgad kinni ja ei saa asju ajada. Tutvume oludega ja esmaspäeval läheb korralikuks andmiseks.

1 comment: